Добрев с платформа 365 за БСП

Добрев с платформа 365 за БСП | StandartNews.com

Соцдепутатът Кирил Добрев обяви днес във Фейсбук-страницата си лидерска пратформа за БСП. Както е известно на 7 и 8 май БСП се събира на конгрес, за да избере председател, а Добрев е сред номинираните за нов лидер на левицата.

"Скъпи приятели, Това са предложенията ми. Нямам самочувствието, че съм съвършен, още повече приемам политиката като екипна работа. Това обаче е необходимият минимум, за да се намерим по между си, да стегнем редиците, да възстановим доверие и да претендираме за властта чрез спечелване на изборите. Ако съм ви запалил и въодушевил, готов съм да бъда вашият председател. Няма да ви предам", пише добрев до съпартийците си в социалната мрежа.

Програмата на червеното острие е обявена като "БСП 365". "Партийната работа е усещане. Тя трябва да ти идва от вътре и да е ежедневна. Затова озаглавих идеите ми с „БСП 365"", казва Добрев.

И поставя 5 тези пред социалистите. На първо място Добрев определя като "абсурд" завой на БСП към миналото. "Само носталгия не стига. Политиката –действия в настоящето и стратегия за бъдещето. Казват, че завиваме наляво, за да се върнем към корените. Аз питам към кои корени? Към корените на социалдемокрацията, към широките или към тесните социалисти? Пак ли да се делим като преди 100 години?", пита соцдепутатът. 

След това призовава своите БСП да работи като партия, а "не политически кръжок".
БСП вече десет години не е печелила избори, припомня Добрев. И предлага депутатите, освен редовните приемни, да правят задължителни групови обиколки по страната по време на дългите парламентарни ваканции заедно с националното ръководството на партията.

По думите му, ако при номинациите за листи няма консенсус, по-добре е местната организация да мине през вътрешни избори, за да определи достойните кандидати. Добрев настоява и за една своя стара идея - най-много 3 последователни мандата в народното представителство и при висшето ръководство на БСП.

Социалистът иска БСП да има своя "професионална армия за правене на политика". И обобщава:"„Позитано 20" – мозъчен тръст, а не кафене за раздумка. За това – просто да обърнем пирамидата на взаимодействие и финансиране. Задачите не само спуснати от горе, а вече и от долу на горе. Разпределението на субсидията обратно – 70 % за общините и 30% за Партийната централа в София. Платени общински председатели, а не платено изпълнително бюро в София".

Добрев предлага на червените да създадат онлайн Национален синдикат и Ляв Медиен Пул. Социалистът предлага "Позитано" 20 да направи собствена телевизия или "всекидневно предаване в телевизия, силен новинарски и аналитичен сайт и вестник. Тясно партньорство с регионални медии и изключително внимание към Фейсбук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай