До 15 часа изборният процес в Поточница ще бъде възстановен

До 15 часа изборният процес в Поточница ще бъде възстановен | StandartNews.com

„Новите бюлетини с имената на двамата кметове на кметство в с. Поточница, община Крумовград вече са пристигнаха в ОИК Крумовград и се разпределят. Половината вече даже пътуват за СИК, съобщиха от ОИК. Изборните книжа се придружават с полицейска охрана.

От Комисията се надяват изборният процес да бъде възстановен преди 15 часа и да премине нормално. По списък право на глас имат 280 души.

Общият брой на новоотпечатаните бюлетини е 310. Отпечатването е направено в София. Невалидните бюлетини ще се опишат и бъдат върнати отново на печатницата в столицата, където ще бъдат унищожени.

В крумовградското село Поточница изборният ден започна с гаф. Оказа се, че в бюлетината с кметове за кметства е вписан само единият от двамата кандидати, потвърди председателят на ОИК Крумовград Атанас Тюрдиев. Той обясни, че след сигнала гласуването е преустановено и от ОИК веднага са уведомили ЦИК.

В момента в оставите СИК в община Крумовград изборният ден продължава нормално. Активността към 13 часа на местния вот е около 30 на сто т. е. гласували са 5 817 души. За референдума избирателната активности е почти два пъти по – ниска – 15% или в допитването са участвали 2 223 избиратели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай