Понеделник,

Деяна Костадинова оглави кабинета на президента

От: Администратор -
1859
Деяна Костадинова оглави кабинета на президента
A
A
A

Деяна Костадинова оглави кабинета на президента Росен Плевнелиев. Тя е назначена с указ на държавния глава от днес, съобщиха от прессекретариата на президента.

Припомняме, че досегашният началник Екатерина Захариева бе избрана от парламента за правосъден министър.

До днес Костадинова е работила като секретар на държавния глава по социални политики, младежта и спорта. От 13 март до 29 май 2013 г. тя бе заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Марин Райков, назначено от Плевнелиев.

Завършила е Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 1994 г. След дипломирането си работи като адвокат от Софийска адвокатска колегия.

През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел "Правен и връзки с обществеността". През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, Дирекции "Социално подпомагане", неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.

През 2007 г. е назначена за началник на отдел "Законодателство, оценка на риска и нередности" към Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Дирекцията е управляващ орган по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, а ръководеният от Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по Оперативната програма.

В периода 2009 - 2011 г. е част от политическия кабинет на министър-председателя като съветник по социални политики.

От юни 2011 г. до включването си в екипа на президента е заместник-министър на труда и социалната политика с ресор: политика на пазара на труда, европейски програми и проекти и международна дейност, както и ръководител на Управляващия орган на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

На 28 февруари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по социални политики, младежта и спорта на Президента.

Владее английски и руски език.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички