Десните обсаждат парламента в сряда

Десните обсаждат парламента в сряда | StandartNews.com

София. Партиите от реформаторския блок канят депутатите на алтернативно обсъждане на актуализацията на бюджета. То ще се състои в сряда пред парламента, където народните представители ще гласуват на второ четене готвената актуализация от 1 милиард лева.

"Дебатите на първо четене в пленарна зала на практика не се състояха, ГЕРБ се плъзна по повърхността", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Поради тази причина той и останалите 4 партии от реформаторския блок са решили да организират алтернативното заседание в сряда.

На него ще дойдат нашите експерти в тази област, каним и всички депутати, които искат да излязат и да ни опонират, да го направят, обясни Кънев. Той добави, че програмата за управление на БСП, която беше представена на Бузлуджа е пълна с "мухлясали тези от шкафа" и е сигурен знак, че червените също са в предизборна ситуация.

"След актуализацията на проекта "Белене" това правителство не може да направи нищо друго, освен да даде оставка и да вървим към избори", каза Кънев. Той добави, че съвсем скоро се очаква още по-голямо обединение на дясното пространство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай