Събота,

Депутат иска отговор за уволнени училищни директори

От: Failed to load user -
3610
Депутат иска отговор за уволнени училищни директори
A
A
A

Благоевград. Депутатът от ГЕРБ от Благоевградска област Даниела Савеклиева поиска министърът на образованието и науката Анелия Клисарова да бъде изслушан в парламента заради уволнението на директора на училището в село Долно Дряново - Асим Адемов.

„От ГЕРБ очакваме незабавно министърът да предостави пълна информация за това уволнение. Силно сме обезпокоени от данните, че Адемов е уволнен само и единствено защото не подкрепя ДПС", заяви от парламентарната трибуна Даниела Савеклиева. Тя уточни още, че Адемов е бил привикан в кабинета на началника на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов, който е назначен от ДПС. Там Соколов е признал, че има политическа поръчка от най-високо ниво да го уволни, ако не напусне доброволно.

"След уволнението депутатът от ДПС Ахмед Башев нарича Асим Адемов острието на ГЕРБ в Гърмен, и заплашил, че той кадрува в общините Гърмен, Сатовча, Якоруда, Белица и Гоце Делчев и че предстоят нови уволнения – нарочени са още директорите на училищата в Рибново, Дебрен, Горно Дряново, Хвостяне", заяви Савеклиева в парламента и настоя министър Клисарова да бъде извикана незабавно в Народното събрание.

ГЕРБ очаква отговори на следните въпроси: Кой е Ахмед Башев от ДПС, че да уволнява училищни директори? Защо министърът позволява на депутати като Башев от ДПС да се саморазправят с директори на училища? Какви мерки ще предприеме към шефа на инспектората в Благоевград, който изпълнява политически поръчки? Защо не спази обещанието си, че няма да допуска политически чистки в образованието? Ще спрат ли и кога политическите уволнения на директори на училища?


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички