Делян Пеевски каза ще има ли служебни министри от ДПС

Видя 161 депутати мнозинство с ГЕРБ

Делян Пеевски каза ще има ли служебни министри от ДПС | StandartNews.com

Рано е да говорим за резултатите от изборите. Нека хората да решат. Може да имаме 161 депутати и тогава ще мислим отново. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. Така той отговори на въпрос, свързан с изявление на Бойко Борисов. По-рано днес лидерът на ГЕРБ заяви: „И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство няма да направим”.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов проговори за Главчев, новите министри и ДПС

Попитан дали в следващия парламент отново ще се търси евроатлантическо мнозинство с „Промяната”, Делян Пеевски отговори: „Мисля, че такова беше и досега. Само колегите се опитват някак си да забравят тези 9 месеца - те са незабравими, няма как да ги забравят”.

На въпрос кой предложи текстовете в конституцията за служебния кабинет, Пеевски отговори: "То е ясно кой го е предложил, виждате подписите на Христо Иванов и компания".

Отговорност на Димитър Главчев е кого ще предложи за служебни министри, ДПС - ако някой бъде поканен, няма да приемем, заяви Делян Пеевски. И допълни: "След изборите ще решим какво ще правим, нека видим кой колко ще вземе и на кого хората ще гласуват доверие. Рано е да се говори. Не може да предопределяме вота на избирателите".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай