Борисов проговори за Главчев, новите министри и ДПС

Каза най-голямата си гордост от управлението

Борисов проговори за Главчев, новите министри и ДПС | StandartNews.com

И 150 депутати да имаме с ДПС след изборите, правителство няма да направим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той уточни, че правителството няма да е само от тези две партии.

ВИЖ ОЩЕ: Делян Пеевски каза ще има ли служебни министри от ДПС

Борисов проговори за бъдещия служебен премиер Димитър Главчев и разговорите с потенциални министри, които той води.

ВИЖ ОЩЕ: Първи имена за министри на Главчев. Големи изненади

Не зная до този момент кандидатът за служебен премиер да е искал срещи и разговори с лица от ГЕРБ за назначаването им на министри, каза лидерът на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски отговори на Борисов. Ново мнозинство

Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме, но видяхме, че г-н Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него. Изобщо чухме много неща, различни от истината през последните дни, каза Борисов. И разкри най-голямата си гордост от 9-месечното управление.

Това, което най-ме радва и ме прави щастлив е, че в тези 9 месеца сме повишили раждаемостта, жените ще ме разберат какво искам да кажа, добави Борисов.

„Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно. Калин Стоянов също е лично назначение на Бойко Рашков. Нека всички да имат памет. Много интересни бяха тези дни. Най-интересно ни беше, че сме повишили раждаемостта за 9 месеца“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„За всички останали паметта ми е, че имаше ясни и принципни решения – за Украйна, за енергетиката, за социалната сфера, пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложението, гласувахме го и т.н.“, заяви депутатът и лидер на ГЕРБ.

"Не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за което да носи отговорност", уточни той.

„На мероприятието на ПП-ДБ през последните дни, те говореха лошо за нас, но после казаха, че след изборите, пак трябвало да говорят с ГЕРБ за управление“, поде политикът и добави:

„Съветвам ги да отидат.. има една много хубава постановка „Език мой, враг мой“. Ако продължават така, това няма да се случва. И 150 депутати да имаме от ГЕРБ-СДС, няма как да управляваме сами с ПП“, каза той, но не пожела да обясни по-конкретно, защото репортер успя да го провокира, седеейки зад гърба му, въпреки многократните забележки на Борисов.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Дели
преди 3 седмици

Защо Бочи? Нищо ли не означавам вече за теби? Всичко ли забрави? С какво заслужих? Нима ни та обичах? Кажи ми Бочи, кажи ми, моля те кажи ми, не издържам вече в тези Сараи, но край не мога да сам да сложа, народа трябва да помогне, народа!

Откажи