Неделя,

Дават таблети на ученици в два региона

От: Администратор -
Дават таблети на ученици в два региона
A
A
A

Ученици в два региона в страната ще учат догодина с таблети, вместо с учебници. Това съобщи в Перник министърът на образованието проф. Тодор Танев и поясни, че единият от районите, където децата ще имат тази привилегия, е Сверозапада, а другият ще бъде избран допълнително, за да се прави сравнение на резултатите.

Министерството вече е направило план за въвеждане на IT технологии в учебния процес и още преди Великден той ще бъде публикуван на сайта на просветното министерство за обществено обсъждане, съобщи още министър Танев. На база на плана ще започнат преговори с големи фирми за доставка на техниката, която трябва да отговаря на определени условия. С таблетите, които ще сменят учебниците, не би трябвало да може да се играе на електронни игри, а ако някое дете изпусне електронното си помагало, то не би трябвало да се чупи.

"Учениците учат повече от Гугъл, отколкото от учебниците, но не може да продължава така. Не може ученикът да определя коя информация е истинска, коя манипулирана", коментира министърът и посочи като успешен опитът на Турция с наличието на план как да навлизат технологиите в училище, който се взаимства от МОН с изводи за допуснатите грешки.

В Перник министър Танев откри Втора национална конференция на тема "Иновативни методи и практики в използването на ИКТ в учебния процес - начален и прогимназиален етап" с участието на учители от цялата страна и на гости от Македония.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички