ДАНС удължи проверката по случая "Бисеров"

ДАНС удължи проверката по случая "Бисеров" | StandartNews.com

София. "Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров", информира Владимир Писанчев, председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), след проведено изслушване във Временната анкетна комисия за Христо Бисеров.

"Жив и здрав съм, както виждате. Бяха ми зададени въпроси, във връзка с работата по случая "Христо Бисеров". Само че аз нямаше какво да коментирам, защото ние сме си свършили работата. Всичко е предадено на прокуратурата. Оттук нататък нямам право на никакъв коментар", обясни Писанчев и заяви, че има само три - четири случая на изтичане на информация от ДАНС, откакто той е председател.

Провежда се проверка за съмненията за изтичане на информация от ДАНС. "От много места, би могло да има теч, но няма да коментирам. Проверката се оказа сложна, удължили сме срока. Ще докладваме на когото трябва, когато трябва. Веднага след случаите образувахме такава проверка", информира още той.

Оказва се, че проверката обхваща много хора и това води до удължаване на срока й. "Проверката не обхваща прокуратурата. По този случай нямаме отстранени хора. По други случаи обаче има. Съществува специален отдел в агенцията, който разследва изтичане на информация. За съжаление имаме такива случаи, но се справяме с тях", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай