Чобанов: Няма инвестиции и бизнес среда

Чобанов: Няма инвестиции и бизнес среда | StandartNews.com

София. „Основният проблем е, че няма инвестиции, тъй като няма бизнес среда". Това заяви финансовият министър Петър Чобанов на брифинг след отхвърлянето на ветото на президента върху актуализацията на Бюджет 2013. Той обясни, че обикновеният българин живее в ситуация на стагнация и много близка рецесия. „За някои от хората рецесията вече е настъпила, особено за тези, които вече загубиха работните си места", допълни той.

Чобанов обясни, че бизнес средата е разрушена неколкократно и затова липсват инвестиции. „Въпросът е по-бързо да възстановим бизнес средата, за да може да се създават работни места и първоначално част от безработните да успеят да намерят своята реализация", уточни министърът.

„На срещата домакин беше президентът и ако беше решил, щеше да даде прессъобщение от срещата. Срещата беше на четири очи и за мен основният фокус на разговора беше актуализацията на бюджета", каза финансовият министър по повод срещата му с президента Росен Плевнелиев.

На питане ще покаже ли списък на хора, които имат сделки с офшорни фирми, Чобанов каза следното: „Не бих могъл да знам кога би могло да се получи тази информация. Тя минава през НАП, до която теоретично бих могъл да имам достъп, а нямам достъп, тъй като представлява данъчна тайна. Там информация за плащане на данъци и т.н., но тя е данъчна тайна и дори аз не съм я виждал".

Доста развинтена фантазия. Така финансистът определи тезата, че страната ни въври по гръцкия сценарий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай