БСП лансира Асен Василев. Защо чака помощ от хората на Слави?

Избирателите на БСП предпочитат да няма избори, категоричен е Кристиан Вигенин

БСП лансира Асен Василев. Защо чака помощ от хората на Слави? | StandartNews.com

Социалистите все още чакат подкрепа от депутати от "Има такъв народ", с които да успеят да приемат лансираната от лидера Корнелия Нинова управленска програма и да изберат Асен Василев за министър-председател. това стана ясно от интервю за бТВ на заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин.

"Разчитаме, че ще има народни представители от „Има такъв народ“, които ще подкрепят програмата", подчерта той.

Предложението за министър-председател ще бъде Асен Василев. В петък ще стане ясно дали ще има подкрепа за кабинета. Ако няма, мандатът ще бъде върнат. При събирането на мнозинство политическите сили ще се обсъдят постовете в бъдещ министерски съвет. Така Вигенин описа последователността от събития, които трябва да се случат.

„Законодателната промяна, която внасяме, е с подписите на трите партии. По-голямата част от предложенията на ИТН също са зачетени в програмата. Ние разчитаме, че ще има народни представители, които ще си спомнят за какво са избрани“, каза депутатът от БСП.

"Досега партия с трети мандат не е правила такава стъпка. Ако има подкрепа за приоритети, има подкрепа и за правителство", допълни Вигенин.

79 са законопроектите, които трябва да бъдат приети по точен график. Включват избора на председател на КЕВР, на КПКОНПИ. Има и глава със законопроектите около Плана за възстановяване и устойчивост. Програмата е със срок от 6 месеца.

„Готови сме да предложим удължаване на работата на Народното събрание. Някои законопроекти трябва да бъдат подготвени от ново правителство. Други са готови“, уточни той, добавяйки, че има и управленска програма за работата на Министерския съвет.

Избирателите на БСП предпочитат да няма избори, категоричен бе Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай