Бойко ще подкрепи промени в Закона за СРС-та

Бойко ще подкрепи промени в Закона за СРС-та | StandartNews.com

Пловдив. След всичко, което се случва напоследък, най-вече с нерегламентираните и незаконни подслушвания в домовете на хората, разбира се, че ГЕРБ ще подкрепи промяна в Закона за СРС-та. Това обяви в Пловдив лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му законът трябва да стане много тежък за тези, които си позволяват да слагат бръмбари. В противен случай борсата за подслушвания щяла да стане много скъпа и всички щели да започнат да се изкушават да я ползват. Без нас, разбира се, подчерта Борисов и обясни, че това ще бъде много тежък удар за демокрацията. Поясни, че според него ще се прилагат към неудобни журналисти, неудобни политици, магистрати и неправителствени шефове. Към всеки, който бърка на някого интереса, каза лидерът на ГЕРБ. Даде за пример, ако само за 24 часа някой човек е подслушван в дома си и след това този запис бъде пуснат. Представете си как ще се черви всеки, каза Борисов и допълни, че това е животът.

По въпроса за подслушванията коментира още, че 2-3 месеца всички са слушали как ГЕРБ, и по-точно МВР са подготвяли това, а накрая са извадени и пуснати компромати само срещу ГЕРБ. Някои медии действат агресивно, не отговарят на етиката на журналистиката, подклаждат към бунт, а неправителствените организации и другите партии, които преди това много говореха, сега нямат нито един коментар, продължи Бойко Борисов. Заяви, че счита, че това не е нормално. Неговата радост обаче била, че навсякъде ГЕРБ пълни площадите и всеки ден е сред хората.

В Пловдив лидерът на ГЕРБерите инспектира докъде е стигнал строежът на новата спортна зала "Колодрума", за която неговото правителство отпусна средства. На 1 октомври ще е готова, виждате, само добро сме направили, заключи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай