Бойко: Без ГЕРБ и Атака кабинетът пада

Бойко: Без ГЕРБ и Атака кабинетът пада | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред Нова телевизия, че без неговата партия и без Атака ветото на президента върху актуализацията на бюджета няма да бъде съборено и това ще е краят на кабинета "Орешарски".

"Ако Волен Сидеров не влезе с Атака и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството", заяви Борисов.

"Всички са лишени от разум. Нека да се съберат утре и да го приключат това, но не могат да се съберат. Те не са в България и трудно ще ги съберат. Трябва да са 121 депутати. И тук Атака няма как да избяга Волен Сидеров, защото той е патерицата на ДПС и БСП. Защото ако не влезе в парламента и ГЕРБ не влезем, няма как да мине и пада правителството", подчерта партийният лидер.

Той е убеден, че "ако е вярно, че ветото на президента е катастрофа, утре се събира парламентът, БСП, ДПС и Атака си гласуват, както първия път и ветото на президента вече не играе никаква роля".

"Ако Орешарски поне малко е финансист и икономист, както твърди, да отдели пари за електронно правителство от този заем с две ръце ще го подкрепя, 2 млрд. лева – не един да изтегли за енергийна ефективност, с две ръце ще гласувам за тях. Не да вкарват парите в резерва на ниска лихва, а да ги взимат на висока и да ги похарчат непрозрачно. Ако теглят заем поне да го сложат прозрачно и там, където може да се види, да го сложат там, където тази актуализация след това няма да задължи следващите поколения", препоръча бившият премиер.

Междувременно в отговор на писмото на председателя на парламента Михаил Миков до водачите на парламентарните групи, Борисов предлага парламентът да се събере извънредно не по-късно от 11 или 12 август, става ясно от събощение на  пресцентъра на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай