"Ботев" в цайтнот заради Мъри и Херо (ОБЗОР)

"Ботев" в цайтнот заради Мъри и Херо (ОБЗОР) | StandartNews.com

Клубът чака "да" до петък от прочут чужденец

Среднощни оставки шокираха "Ботев". Треньорът Станимир Стоилов събуди в 2 сутринта президента Иван Джиджев да му съобщи, че си тръгва. По обяд го последва и спортният шеф Димитър Димитров. Херо беше представен в понеделник, но не изкара много на поста.

Мъри пусна кърваво писмо, в което обясни, че се маха, за да "сложи край на агонията". Освен това хвърли вината за напрежението в клуба върху феновете. Аут са още помощниците Стамен Белчев, Саид Ибраимов и Цанко Цветанов. Пожарната ситуация в "Ботев" опита да загаси изпълнителният директор Тервел Златев. Той обяви, че до петък трябва да е решено за наследника на Мъри.

"Нямаме време, всичко се случи бързо. Ще работим по 25 часа на денонощие, за да намерим треньор и спортно-технически щаб. Стоилов и Димитров имаха определени виждания за селекцията, която обаче липсва. Нямаме подписани договори с нови футболисти", заяви Златев. След като разбраха, че Мъри и Херо си тръгват, "бултрасите" изразиха бурно радостта си. Феновете водеха открита война срещу Мъри. Преди 2 месеца той дори хвърли оставка, която обаче тогава не бе приета. Сега раздялата е факт.

Доволно е и ръководството, твърдят запознати, което от седмица не разговаряло със Станимир Стоилов. По горните етажи не одобрявали поредните напъни да бъдат докарани скъпи румънци, които през пролетта едва завършиха четвърти.

$600 000 делят Петев от Коматево

На Коматево най-коментираното име за нов треньор на "Ботев" бе това на Ивайло Петев. Отговорни фактори в клуба разкриха пред "Стандарт", че с него са водени преговори. "Имам контракт с АЕЛ. Няма нищо вярно за други клубове. Искам там, където работя, отборът да гони титла", каза Петев дипломатично. Към него обаче има предложение да стане треньор на азерския "Габала". Ако това стане, той ще прибира по 600 000 долара годишна заплата. В засада за подписа му дебнат още гръцки и руски тимове. Така вероятността да пристане на "Ботев" е под 10 процента.

Стоилов отива в Казахстан

Станимир Стоилов не си е тръгнал от "Ботев", без да се подсигури. Той ще поеме "Астана", научи "Стандарт". Мъри ще получава по 500 000 долара на година в столицата на Казахстан. В "Астана" от половин година играе Наско Курдов. Казахите са се захласнали по Мъри, след като той ги разби с "Ботев" в Лига Европа с общ резултат 6:0 миналото лято. Любопитното е, че двата тима пак може да се изправят един срещу друг в този турнир. "Жълто-черните" са поставени на старта на Лига Европа, а "Астана" е в урната на непоставените. Херо също има оферта от чужд отбор, която е финансово примамлива.

Сега ме чака "Златен скункс", защото напуснах "Ботев" толкова бързо след назначението ми, предположи Димитър Димитров. "Позицията ми да си тръгна е принципна. Mного хора ме караха да размисля, но няма да променя решението си. В периода 2006-07 г., когато бях мениджър на националния отбор и Христо Стоичков напусна, аз също си тръгнах. Извинявам се на феновете на "Ботев". Решението ми да се махна не е свързано с тях. Оставам без работа засега, но това е съдбата на треньора", заяви още Херо.

Бенин е отпаднал като вариант пред Мъри Стоилов, който бе канен за треньор на клуб от африканската държава. При преговорите наставникът се е усъмнил, че го мамят за парите и битовите условия, при които ще работи, ако приеме. Освен това Стоилов е бил притеснен от политическата обстановка, която в Бенин открай време е несигурно.

Готвят нови атаки към Коко Динев, ако не обяви до седмица, че се маха от "Локо"(Пд). Ултраси на "смърфовете" се заканват в социалните мрежи, че ще го нападнат. Те разкриват, че знаят къде живее Динев и няма да се поколебаят да го "подсетят" да напусне "Лаута".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай