Борисов разтревожен след срещата в Москва

Борисов разтревожен след срещата в Москва | StandartNews.com

Етническите българи в Украйна са добре дошли у нас, заяви премиерът

Ловеч. "Много съм разтревожен от това, което се случва. Не може да не ни притеснява, когато по света френският президент говори за война и за влошена ситуация. Сигналите са притеснителни". Това заяви премиерът Бойко Борисов при освещаването на реконструирания храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловешката епархия в с. Български извор в неделя. 

"Канцлерът на Германия, френският и руският президенти... усещането от техните срещи не е добро. Видно е, че всички са разтревожени. България е член на Евроатлантическия пакт и ще изпълни ангажиментите си, но искаме разум и въпросът да се реши по дипломатичен път", категоричен беше министър-председателят, помолен да коментира срещата между Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Владимир Путин в Москва. 

По отношение на мобилизацията на етнически българи в Украйна Борисов заяви, че ние не можем да вземем отношение. "Те са си техни граждани, но са добре дошли в България", обясни още премиерът. 

Великденски пенсии ще има, обеща премиерът

Кабинетът ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите, обяви премиерът Бойко Борисов. Той не даде информация откъде ще се вземат парите и колко ще струват добавките на пенсионерите.

За скандала с евентуалното подслушване на протестиращи Борисов е разпоредил службите да му докладват писмено. Досега всички институции са отрекли пред премиера незаконно подслушване на недоволни граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай