Борисов предупреди за още арести

Борисов предупреди за още арести  | StandartNews.com

Още арести ще има по подобие на този на шефа на ДАИ и висшите чиновници от инспекцията. Това даде да се разбере премиерът Бойко Борисов в предаването на БНТ "Още от деня": „Около 700 до 1000 отгледани деца загиват всяка година по пътищата. И тези, които арестуваме в момента, са тези, които с безобразията си – над 800 000 лева укрили по тайници, са също виновни. Това няма да е първата и единствената операция по рода си". И допълни: „Всяка сряда се събираме със службите, с главния прокурор. Това, което се готви с усилия, с месеци наред, ще даде резултат. Те са много прибрани, но в същото време действат изключително професионално". 

"Когато арестувам, не се интересувам кой от коя партия е и дали е член на ГЕРБ. Виждате и последните арести са само на членове на ГЕРБ", каза още Борисов за ареста на шефа на „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и за белезниците за кмета на котелското село Топузево Николай Попов:"В ареста са всички. Крадат и щом крадат, няма да има милост за никой. Това мисля, че стана ясно".

„Искам да попитам – при предишното правителство колко директори на Европол дойдоха в България? Нито един. В момента, в който дойде наше правителство, всичките идват. Защото подобни операции се подготвят месеци наред. Благодаря и на прокурорите, които участват, благодаря на колегите от ДАТО и ДАНС. Ние оборудвахме стаите, където е ставала самата далавера", отбеляза Борисов. 

"Ние всички си научихме грешките. Няма нито една квалификация, дадена по време на арести. Дори и от лошия опит има полза. И колегите внимават в изказа си", каза премиерът по повод на делото на Алексей Петров в Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ). По-рано в студиото на националната телевизия правосъдният министър Екатерина Захариева специално отбеляза, че в статистиката на делата там България вече стои по-добре в статистиката от Гърция, Румъния и Унгария, а делата срещу страната ни са намалели в сравнение от данните през 2014 година.

"Антикорупционният закон се прави от много експерти и парламентарни групи, а вицепремиерът Меглена Кунева отговаря за него. Вече е в парламента и се надявам да има широк консенсус там. Смятам, че в народното събрание има достатъчно хора, които разбират. Антикорупционният закон е част от пътната карта, която представихме и в Брюксел, за да падне бързо и мониторинга на страната ни", каза премиерът. 

БСП, и ДСБ и ДПС имат интерес Москов да падне

Относно протестите на лекарите в страната срещу здравния министър Петър Москов, Борисов заяви: "Има няколко важни детайла. Лесно е да си опозиция, но когато правиш реформи никак не е така. Тихомълком мина т. нар. "десятък". Москов намали с близо 60 милиона цените на лекарствата. Всички знаем, че изтичат пари от Здравната каса, но това, което правим е с цел да прекратим тази практика. Сега имаме по-добри машини от много държави, с които да лекуваме онкоболните, а по-рано се лекуваха в Турция и съседни страни.Москов ще разясни реформата и няма да има проблеми. Много рядко протести се правят в интерес на работниците или служителите. И БСП, и ДСБ и ДПС имат интерес Москов да падне. И се надяват, че той е беззащитен. Но ГЕРБ с цялата си мощ стои зад него".

Представяте ли си РБ утре да редят листи?

Представяте ли си РБ утре да трябва да нареди листите си за предстоящи избори? Това запита почти риторично министър-председателят Бойко Борисов при въпрос за евентуална алтернатива на сегашното управление. И допълни: "Сегашното правителство работи добре. Реформаторите са в управлението, а част от тях е и Радан Кънев. За да угодим по едно време на Радан, тръгнахме да подписваме меморандум в управляващата коалиция. През следващите месеци ще работим много по-добре. Радан е вътре в РБ, той е част от РБ, а РБ са част от управлението". "Нямам логично обяснение за поведението му", отбеляза Борисов относно критиките, които отправя лидерът на ДСБ към правителството и заявленията му, че е в опозиция. Всички, които се нагърбиха с реформите, работят от 7.00 сутринта до 9.00 вечерта и постигат резултати всеки ден. "Тези, които са се нагърбили - Кунева, Ненчев, Лукарски и други министри от ГЕРБ, работим всеки ден и постигаме резултати. Не ме интересува кой от коя партия е - всички сме едно цяло", заключи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай