Борисов: Господ наказва за безхаберие

Борисов: Господ наказва за безхаберие | StandartNews.com

Отмених закриването на кампанията, на кой му се пее и танцува в такъв момент, заяви Бойко

Сега изборите са още по-важни, за да не се случват повече трагедии, каза Генерала

Господ наказва за безхаберие. Такъв коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след жестоката трагедия във фабриката в Горни Лом. "Много актове са съставяни на завода, а собственикът си е играел с живота на хората. Актове, актове и накрая трагедия. Собственикът явно си е плащал актовете, но плати с живота на сина си, ако е вярно, че детето му е било в завода", заяви Борисов часове преди да стане ясно официално, че загиналите в цеха са 15. Въпреки нежеланието си Генерала взе участие в сутрешния блок на bTV, както бе обещал преди трагедията.

"Винаги съм казвал, че трябва да се помолим и на Господ малко, щото дълго спекулирахме, че е българин, ама тая година много ни наказа", призна още лидерът на ГЕРБ. Той разказа, че е разпоредил отмяна на всички мероприятия на партията още в четвъртък вечерта. "На кой му се пее, танцува или ще играе хоро в такава ситуация", заяви Борисов. Но подчерта, че изборите са най-важното нещо, за да не се получават такива трагедии. "Мъка, трагедия, хората се борят за поминък... това е", коментира още Генерала. Той изтъкна, че всички управляващи са виновни за трагедията с взривения завод, тъй като в името на работните места са се правили редица компромиси и вместо обектът да се затвори, само са му съставяни актове. И беше категоричен, че при установени нарушения трябва да се отнемат лицензи на предприятия, за да има страх в собствениците.

"Трагедията е огромна. Загубихме по един нелеп и безобразен начин човешки животи. Изказвам своите съболезнования на близките и семействата на жертвите на трагичния инцидент в предприятието край село Горни Лом", написа по-късно в социалната мрежа Борисов. Президентът на ЕНП Жозеф Дол, който трябваше да е гост на закриването на кампанията на партията в Пловдив, е отменил визитата си у нас заради деня за национален траур, научи "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай