Борисов сравни жените в двата кабинета /ВИДЕО/

Те са по-добри, заяви бившият премиер

Борисов сравни жените в двата кабинета /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Бойко Борисов сравни жените на двата кабинета – своя и служебния, който днес бе назначен от Румен Радев. Ние имаме много жени министри, каза вече бившият министър-председател Борисов. И добави: „ По същество те винаги са и по-честни, и по-добри, и по-отговорни”.

ВИЖ ОЩЕ: Радев към служебните министри: Разкрийте истината

В третия правителствен екип на Борисов имаше 7 жени. Екатерина Захариева бе въниет министър и вицепремиер. Деница Сачева оглавяваше социалното министерство, Десислава Ахладова – правосъдното. Теменужка Петкова бе начело на енергетиката, а Петя Аврамова – на регионалното развитие. Десислава Танева също влезе в кабинета като шеф на земеделието след Румен Порожанов. Николина Ангелкова пък бе сменена от Марияна Николова, която по времета на мандата стана вицепремиер и министър на туризма.

ВИЖ ОЩЕ: Новият премиер: Почтеност. Ще работим за бизнеса

Само две са дамите в служебния екип на ген. Стефан Янев. Това са министърът на туризма доц. Стела Балтова и доц. Виолета Комитова, министър на регионалното развитие.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

При предаването на властта Борисов изтъкна и познанството си с новия шеф на правителствената информационна служба Соня Момчилова. Когато бях главен секретар на МВР, тя бе пиар на министерството, върна лентата Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с 8 задачи към служебните министри

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай