Борисов към своите: Добронамерено, но твърдо

Борисов с анализ преди изборите

Борисов към своите: Добронамерено, но твърдо | StandartNews.com

Пълна мобилизация. Добронамерено, но твърдо. За да отстоим евроатлантическите си позиции. Това заръча на своите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на финала на конгреса на партията днес. Той се проведе изцяло онлайн. Както казва Цветанов - убеден евроатлантик, да действаме, пошегува се Борисов. Той направи анализ на политическата обстановка и заръча на ГЕРБерите да внимават с думите. Ето една фраза „изчегъртване” какво направи. Кой иска да го чегъртат. А и как ще го изчегъртат, коментира лидерът на ГЕРБ заканата на политическия му опонент Слави Трифонов, който в интервю за БНР през уикенда заяви, че направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства.

ВИЖ ОЩЕ: Дончев и Митов - новите заместници на Борисов

С тези избори народът им даде да разберат и на едните, и на другите, че иска да ни има. Не да ни изчегъртат. Трудно е да се чегърта. Най-яростните срещу нас са шести, пети, четвърти. А направеното от нас е много, каза Борисов. И поръча на своите: „Царят казваше бъдете господари на мълчанието. Аз казвам внимавайте с фразите.”.

ВИЖ ОЩЕ: Фандъкова и Николов обичани, но понижени

"Колегата Трифонов вчера се заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 млн. лв. Да, те може да струват 130 или 140 млн. лв., но при всички случаи са над 100 млн. Целта на тези избори не е да се направи парламент, да смени един закон, а да състави управление. Спорът не е дали са 130 или 120 млн., защото ако на мен както той казал, че 14 млн. лв ми се виждали малко, то на него явно над 100 млн. му се виждат малко. И сега още ще се похарчат", започна анализа си Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: 12 членове в ръководството на ГЕРБ

Той изброи „грешките”, които опонентите не могат да му простят. „На първо място – справяне с миграционната криза. Не допуснахме България да бъде залята от нелегални мигранти, както е в цяла Европа. Това не е лесна работа. И Вежди Рашидов ми е превеждал на разговори с колегата Ердоган. Проведохме срещата ЕС – Турция във Варна, за да имаме 0 миграционен натиск. Разбира се, имаме и славни граничари.”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Не допуснахме и по време на гръцката финансова и световна криза да пострадат нашите банки и финансови институции. Справихме се и вървим нагоре”, продължи Борисов.

Сред „грешките” той изброи още фактът, че кабинетът не е допуснал тоталния локдаун по време на пандемията. Не случайно Коста Ангелов ми го искахте всички за водач във вашите региони, заяви Борисов.

И попита съпартийците си: „Знаете ли как трудно се вземаше решение, когато заразените отиваха към 4000, да не се наложи пълен локдаун?!”

Бюджетът е на плюс. Не с милиарди, но на плюс. И то като сме удължили срока и данъчното бреме ще се плаща до юни, каза още премиерът в оставка. Ами влизането в най-бялата институция Европейския банков съюз и еврозоната?!, риторично попита Борисов. Той заяви, че ще груба грешка, ако следващото правителство намали темпа и оставим Хърватия да продължи сама към еврозоната.

Борисов посочи, че за последните 4 г. са увеличени доходите на учители, пожарникари, полицаи, а хората на първа линия получават 1000 лв. бонус. "Никой не ни попита откъде намирате парите. За мащабното строителство всеки вика: "Много е хубаво!" Защо не са го направили другите, като е много хубаво. Хайде да си ходят сега за Банкя и "Люлин" да видят какво е другото. Оставих го това последно, за да могат да видят това какво е", добави Борисов.

Той отбеляза и назначеният нов зам.-кмет на културата Мирослав Боршош. "Искам София да я видим дигитална, на фестивалите, да я видим на събития", добави той и посочи, че избирателите оценяват постигнатото, защото на последните избори ГЕРБ е първа политическа сила.

Ако ГЕРБ направи правителство, след следващите избори, през следващата една година трябва да се премахнат гишетата, заръча Борисов. "Няма по да дразни човек от гише. Отиваш, опашка, отиват служители от гишето в почивка и опашката стои и псува. Това трябва да бъде премахнато", каза Борисов. Обърна се и към кметовете на ГЕРБ, като подкрепи идеята за "мълчаливото съгласие". Ако до 30 дни, администрация не подпише разрешителното, човекът счита, че е получил разрешение, обясни той.

Борисов се обърна и към медиите с призив да се покаже решението на Германския конституционен съд. "Обичате да препечатвате статии, добре платени от България нататък, разбира се. Прочтете какво е казал съдът на Германия и защо е против машинното гласуване. Няма субективизъм. Един важен извод - няма гаранция за вота. Немците, които са свръхдисциплинирани, се отказват от това. Рюте каза: "Нека ме потърсят, аз ще им кажа защо се отказахме от машините", добави лидерът на ГЕРБ.

"Бъдете обрани, нека бъдем конструктивни. Нищо не се е случило, ние до последния ден работихме, другите показаха какво могат в парламента. Ако са такива резултатите, пак ли така ще говорим с кого можем, с кого не можем. Това ще е пагубно за държавата" каза още Борисов.

Пожела успех на служебното правителство, но посочи, че то няма да е отговорно за нищо, защото пряко ще се ръководи от президента Радев.

"Ако народът пак така ни подреди, не е добре да сме в ситуация на крайна враждебност, Господ е казал: "Обичай врага си." Не харчете енергия по тях", каза Борисов и добави, че е нужна пълна мобилизация, добронамерено, но твърдо, за да се защити евроатлантическите си позиции.

Борисов похвали парламентарната група на ГЕРБ и най-вече депутатът Радомир Чолаков, който имал добронамерен стил на разговор. Младен Маринов и Дани Каназирева пък щели да станат регионални Маринов ще е на София-Област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай