Борисов към Слави: Без БСП и ДПС не можеш!

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов

Борисов към Слави: Без БСП и ДПС не можеш! | StandartNews.com

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма как да мине без подкрепата от БСП и ДПС.

"Не знам при какъв задкулисен диалог отпаднаха от дневния ред темите за мажоритарния вот и партийната субсидия. Кой и коя сила извади и темата за плажа Росенец.

Кворумът е задължение на управляващите. Вчера депутатът Слави Трифонов ни обвини в съглашателството. Правил съм страхотни компромиси в политиката.

Колега, Трифонов, без ДПС и БСП няма да може да минеш в парламента. Криво ни е заради несправедливите обиди. Ние се справихме се най-добре с пандемията, доходите растат, най-ниска безработица, най-нисък дълг. Имат 165 депутата, могат и без нас", каза той.

"Да спрат да спекулират с актуализацията на бюджета. Особено Румен Радев. Не могат да ме накарат да се подпиша върху празен чек."

"Понеже парите са в изобилие, икономиката ни върви, понеже приходните агенции има от какво да взимат данъци и акцизи, ще си позволим да похарчим стотици милиони, за да направим кефа на някой или личното его, или докато нямат служебна победа", каза с ирония Борисов.

"Няколко пъти народът ни връща. Например - след като изтекоха милиардите от КТБ. Криво ми е, че имата всичките възможности, които ние нямаме"

"Утре е петък. Забранявам всякакво... Може само кафе и мъка. Нищо друго. На Разпети петък не работим. Всички дни в годината работим, но тогава - не.", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай