България трябва да се финансира като външна граница

България трябва да се финансира като външна граница | StandartNews.com

Правителството полага максимални усилия за осигуряване на необходимите финансови средства за доизграждане на възпиращите съоръжения. Тези съоръжения са част от мерките, които предприема правителството на Бойко Борисов за ограничаване на бежанския поток. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов пред журналисти при инспекцията на строително-монтажните дейности по възпиращото съоръжение по Българо-Турската граница в района на ГКПП "Капитан Андеево". Цветанов бе придружаван от областния управител на Хасково Станислав Дечев, областния координатор на ГЕРБ и депутат Делян Добрев и от народния представител Евгения Ангелова.

Цветан Цветанов заяви, че на територията на Хасковска област са изградени 12 км възпиращи съоръжения. "10 км от тях са тип "А", 2 км са от тип "Б". Около 12 км от започнатите ще бъдат довършени до май месец, ако са благосклонни метереологичните условия. От последните 35 млн., които бяха отпуснати, 72 хил.лв вече са осигурени и представени като отчет за довършването на тези 12 км", обясни той.

"Знаете от посещенията, които Бойко Борисов направи в Брюксел, от Съвета на министрите на вътрешните работи и от вчерашните ми разговори с вътрешния министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и с представители от Европейския парламент-настояването е да се осигури и европейско финансиране", посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов бе категоричен, че България също трябва да бъде финансирана като външна граница на ЕС.

"Така ще можем да направим пълното обезпечаване за мерките, които предприема българското правителство. Настояването на премиера Борисов, което е заявявал многократно, получава подкрепа от представителите на ЕК-въпрос на време е да получим такова финансиране", каза Цветан Цветанов.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ това са общи политики, които трябва да представляват интерес за всички политически формации, които имат представителство в ЕС, за да бъдат защитени националните интереси на България.

"Поздравявам правоохранителната система и Финансовото министерство за работата. Трябва да бъдем безкомпромисни, ако действително се установи , че тези фирми имат такива данъчни задължение" , коментира междувременно в Хасково председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай