Аталай удари Василев: Да не се занимава с енергетика

Депутатът от ДПС с остър коментар

Аталай удари Василев: Да не се занимава с енергетика | StandartNews.com

Някоя сутрин, когато Асен Василев се е събудил, е решил, че с 20 лева може да покрие 1,5 млрд. в бюджета, където му липсват. Това коментира зам.-председателят на енергийната комисия в НС Рамадан Аталай по повод предложения от финансовия министър държавен бюджет. Той сам си зададе въпроса защо точно 20 лева.

"Можеше да бъдат 40 лева, с които да покрие 3 млрд. Ако бяха 50 лева - щяхме да покрием и дефицита, който е необходим за държавата, само че желаното с реалното не съвпадат", категоричен беше депутатът.

"Следващото недоразумение - ще прехвърлим едно задължение към НАП, а те няма как да го съберат. Трябва да направим така, че да не фалираме "Булгартрансгаз", подчерта депутатът от ДПС.

Народните представители гласуват спешно поправки, защото компанията вече дължи близо 250 млн. лева.

Рамадан Аталай изтъкна, че дебатът е интересен, но малко закъснял.

"Ако тези, които не разбират от енергетика, се бяха допитали - поне БСП, ако не те, поне "Възраждане" - всеки от тях щеше да каже, че Асен Василев не разбира от енергетика. И днес, близо два часа, обясняваме какво не трябва да се случи в енергетиката", оплака се Аталай.

Той помоли и призова Асен Василев да не се занимава с енергетика. "Бях обещал на Василев да не говоря повече, че не разбира от енергетика, но бих го помолил да не се занимава с това", заключи с насмешка депутатът от ДПС.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай