За първи път! Ванга оставила завет за жените в политиката у нас

Направила го пред актрисата Деси Бакърджиева

За първи път! Ванга оставила завет за жените в политиката у нас | StandartNews.com

Завет за жените в българската политика е оставила петричката пророчица баба Ванга. Това разказа за първи път публично актрисата Деси Бакърджиева в емоционално интервю за бТВ.

Тя е имала редкия шанс да бъде два пъти при леля Ванга. При второто ми посещение при нея тя каза, че трябва да вярваме на жените в политиката и да залагаме повече на женското начало, защото жената е не само майка, но и много силен закрилник, сподели Деси. И продължи: „Надявам се България да осъмне в нов, хубав век от политическа и от икономическа гледна точка, да дойде това време, в което децата ни няма повече да отиват в чужбина.”.

Обичаната актриса, на която коронавирусът отне наскоро съпруга, заяви, че иска двете й дъщери Ана-Мария и Вивиан да останат тук. Искам децата ни да се развиват в чужбина, но да се връщат, тук и да имат вяра, сигурност, развитие, да бъдат щастливи тук, да се гордеят, че са българи, заяви още Бакърджиева.

Малцина знаят, че нейната пра-пра баба по бащина линия Тодора Бакърджиева е била съратница на Левски и е била куриер на Централния революционен комитет. Крила е посланията в косите, в пазвата си и в роклята си. За нея Захарий Стоянов разказва в „Записки по българските въстания”. За мен е най-важно да помним историята, да не забравяне хората, заради които имаме свободата си, каза Деси Бакърджиева и сподели, че Тодора Бакърджиева е първата жена у нас, която като актриса се качва на сцената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай