Вячеслав Борисов извади кръста в София (СНИМКИ)

В тазгодишният ритуал по изваждането на Светия кръст от водите на езерото в жк. „Дружба“ са участвали 51 мъже, като най-възрастният от тях е на 77 години, а най-младият на 18...

Вячеслав Борисов извади кръста в София (СНИМКИ) | StandartNews.com

Вячеслав Борисов извади кръста за трети път от водите на Софийското езерото в жк. „Дружба“, съобщи Агенция Фокус. Мъжът е от София и участва за осма поредна година в изваждането на кръста на тържествения водосвет. Той пожела здраве и благополучие за всички и каза, че не е имал предварителна подготовка в плуването в студена вода.

В тазгодишният ритуал по изваждането на Светия кръст от водите на езерото в жк. „Дружба“ са участвали 51 мъже, като най-възрастният от тях е на 77 години, а най-младият на 18. В ритуала се включи и мъж на 73 години, който е участвал за седемнайсета поредна година.

Д-р Христо Трайков от ДКЦ-28, който бе на място, ако някой има нужда от помощ, увери, че преди началото на тържествения водосвет по изваждането на Светия кръст, всички участници са прегледани и е установено, че са клинично здрави.

В надпреварата на изваждането на кръста не е имало хора, на които да е отказано участие, поради здравословни причини.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова благодари на момчетата, които влязоха в студените води на езерото, на кмета на район "Искър" Ивайло Цеков и на спасителните служби, които са спомогнали за организацията и безопасността на събитието. Тя пожела здраве за всички граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай