Уникална наглост от служител на ДАИ! Заканите

Какво стана, след като му вдигнали колата

Уникална наглост от служител на ДАИ! Заканите | StandartNews.com

Сериозен скандал вдигна на показ държавен служител.

Служител на Държавната автомобилна инспекция в Пловдив свали номерата и отне книжката на работник в общинското предприятие "Паркиране и репатриране". Причината - вдигнал личния му автомобил заради неправилно спиране.

Общината ще обжалва съставения акт, а в същото време ДАИ започна вътрешна проверка по случая, която трябва да установи има ли злоупотреба със служебно положение.

Скандалът избухнал, след като общинският репатриращ автомобил вдигнал неправилно паркирана пред ДАИ-Пловдив кола.

"След като минахме с паяка, констатирахме нарушение на кола, която е спряла пред знак, с който е забранено спирането и паркирането и съответно взехме мерки, за да бъде отстранена от мястото. След което я докарахме колата тука и тръгнахме за друг сигнал", разказва пред БНТ Николай Атанасов – служител на ОП "Паркиране и репатриране".

През това време собственикът на вдигнатия автомобил, който се оказал служител на ДАИ Пловдив, установил липсата му и отишъл на наказателния паркинг, за да си плати глобата.

"Идват две лица - единият с униформа на ДАИ. Той непрестанно обижда, заплашва нашите служители, също така твърди, че ще се върне и ще - цитирам - "ще видите какво ще се случи", разказва Нъшан Деркалестаниан – ОП "Паркиране и репатриране".

В яда си, инспекторът от ДАИ залепил фиша с глобата си върху будката на наказателния паркинг. След това заедно със свой колега изчакал паяка да се върне отново и започнала изненадваща проверка. На шофьора на репатрака е съставен акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

"Констатираните нарушения са – липса на лиценз за извършване на обществен транспорт, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница", допълни Деркалестаниан.

"Казаха, че задължително трябва да ми вземат книжката, задължително трябва да спрат автомобила. Не работя в момента - нито работя, нито си карам личната кола. Вързаха ми ръцете отвсякъде", разказва Димитър Стоянов - шофьор на паяка.

Димитър подписал съставения акт с възражения. Такива има и директорът на ОП „Паркиране и репатриране“, затова ще обжалват глобата на ДАИ.

"Считаме, че всички констатации са неоснователни, тъй като общинско предприятие "Паркиране и репатриране" град Пловдив не извършва търговска дейност. Нашата функция, на общинското предприятие е превенция на извършваните административни нарушения на територията на община Пловдив", смята Нъшан Деркалестаниан.

Ден след скандалния случай инспектор на държавната автомобилна администрация от София пристигна в Пловдив, за да провери действията на техния служител. От "Автомобилна администрация" заявиха, че съставеният акт е заради липсата на лиценз за превози на товари.

"Нека да проверим случая, да установим какви видове превози, какво МПС - тогава можем да дадем някакво заключение. Не можем да твърдим че има незаконни превози без да сме установили факти и обстоятелства за извършената проверка", коментира Антон Ставрев, "Автомобилна администрация", пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай