Тежък удар за шофьорите. Какво обявиха за столицата

Очевидно е, че това е едно от спасенията

Тежък удар за шофьорите. Какво обявиха за столицата | StandartNews.com

Неизбежни решения, свързани с паркирането в София, която вече е един автомобилен ад.

Обмислят разширяването на "Зелената зона" в София. Предложението е в нея да влезе и квартал "Гоце Делчев", съобщи bTV. Проверка показва, че така платеното паркиране ще обхване близо 1/6 от града.

Общо в София местата с платено паркиране са близо 33 500. Две трети от тях са зелена зона. Предложението на районната администрация е да се добавят още 5000 места. Така паркирането в целия "Гоце Делчев" ще е платено.

„От настоящите парокместа, които имаме – сме изключили тези, които са незаконни – в зелени площи, тротоари, места, които по закон няма право да се паркира там. И това един от основните плюсове на режима за платено паркиране. Че регламентираните паркоместа стават повече, а колите стават една идея по-малко“, обясни Димитър Божилов, кмет на район „Триадица“.  

За да се въведе промяната, трябва да мине обществено обсъждане, което започва в сряда. Цената за един час престой е един лев.

„Хората могат да предлагат предложения, корекции. Трябва да се обсъдят и след това при наличие на функциониращ СОС – сигурен съм, че ще се стигне до някакъв консенсус и да го депозираме за разглеждане“, добави той.  

Очакванията са платеното паркиране да бъде въведено в квартала в рамките на година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай