Светлозар Лазаров пристигна в Лясковец

Светлозар Лазаров пристигна в Лясковец  | StandartNews.com

Лясковец. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пристигна на мястото на инцидента в Лясковец, където тази сутрин при провеждане на спецакция загина един полицай, а трима бяха ранени.

 

"В момента са стабилизирани няма пряка опасност за живота на простреляните полицаи", това каза директорът на МОБАЛ "Стефан Черкезов" - Стефан Филев пред БНР.

 

"Не може да се каже дали е стреляно с ловно или с бойно оръжие. Не може да се каже и дали много пъти са били простреляни. В момента се оперират, каза директорът на великотърновската болница. Решение на техните преки ръководители ще бъде дали простреляните полицаи ще бъдат преместени в София", каза още Стефан Филев.

 

В същото време, районът на инцидента е отцепен. Като част от мерките за сигурност „Овергаз Север" спря газоподаването към отцепения район в Лясковец, съобщиха от пресцентъра на компанията. Екип на газоразпределителното дружество преустанови снабдяването с газ към газифицираните абонати в района, за да осигурят безопасността на хората. Експертите на „Овергаз Север" са на място. Газоподаването към останалата част от града не е преустановено.

 

"Няма опасност за живота на жителите на Лясковец", заяви Лазаров. 

 

В парламента пък по случая ще бъде изслушан вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай