Четвъртък,

Стела Балтова очаква скоро да бъде овладяна ситуацията с Вера су

От: Стандарт -
Стела Балтова очаква скоро да бъде овладяна ситуацията с Вера су
A
A
A

Целият Министерски съвет сме в кризисна готовност за "Вера Су", за да може да се осигури евакуриането на екипажа на кораба, самият кораб да бъде изведен и да няма причини за екологична катастрофа. Това заяви служебният туристически министър Стела Балтова в сутрешния блок на БНТ. 

Няма как и една тревичка да бъде откъсната от там и да бъде преместена, но са включени всички представители от ресорните министерства, обясни служебният министър.

Ситуацията най-късно утре ще бъде овладяна и корабът няма да бъде потънал изцяло, увери Стела Балтова, която е убедена, че всички действия, които са предприети, ще доведат до резултат.

По думите ѝ, предвидени са средства, 6 хеликоптера, които да бъдат използвани за медицински цели.  Тя е убедена, че ще се вземат най-рационалните средства, за да може да не пострада морето и да няма екологично замърсяване. 

Стела Балтова посочи, че престоящият зимен сезон е далеч по-труден от предходните години. Българският бизнес не е загубил своя дух и при бизнеса предприемачите остават предприемачи за цял живот.

Ние имахме един летен сезон, който беше изключително кратък. За този период имаше пълна мобилизация на туристическия бизнес, отвориха голяма част от настанителната база и успяхме да възстановим около 70% от нивата през успешната 2019 година, доволна е Стела Балтова, че България е показала, че е желана дестинация.

Кризата COVID-19 промени сектор туризъм и туристическия продукт. Следващата година вероятно отново ще имаме ръст на българските туристи, което означава, че много сериозно трябва да се помисли за инфраструктурата, паркоместата и много други компоненти, каза Балтова.

Стела Балтова изтъкна, че със здравните власти трябва да се реши какъв ще бъде допускът до зимните курорти. Изключително важно е да бъде информиран бизнесът, партньорите и всички желаещи да посетят България, включително и от Израел, каза служебният министър на туризма. Тя очаква туристи още от Чехия и от други държави. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички