Стартира кампанията в помощ на Самуиловата крепост

Благотворителната акция на BILLA България се провежда през целия месец февруари

Стартира кампанията в помощ на Самуиловата крепост | StandartNews.com

На 1 февруари стартира четвъртото издание на националната кампания „Ние обичаме България“. Тази година благотворителната инициатива на BILLA България цели подсигуряването на финансова помощ за един от най-значимите паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България – Самуиловата крепост.

В периода 1-29 февруари всеки клиент на търговската верига ще има възможност да дари 1 лев на касите на магазините от веригата в цялата страна. В края на кампанията BILLA ще удвои събраната сума от даренията и всички средства ще бъдат използвани в подкрепа на обекта.

„Развълнувани сме да обявим началото на тази толкова важна за BILLA България кампания. Поставили сме си големи цели за „Ние обичаме България“ 2020 и се надяваме с помощта на нашите клиенти да успеем дори да ги надминем. Всяко едно дарение е от голямо значение за Самуиловата крепост, затова приветстваме повече хора да се обединят в името на опазването на културно-историческото наследство на България“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Събраната сума в рамките на кампанията ще бъде използвана за модернизиране и облагородяване на Самуиловата крепост и района около нея. Възможните дейности включват ремонт на укрепителните крепостни съоръжения, поставяне на холографска пирамида за демонстрация на 3D експонати, интегриране на система за добавена реалност, изграждане на 3D възстановка на модели със средновековни облекла и въоръжение, холографски витрини за представяне на артефакти, и други. Конкретните активности, които ще бъдат финансирани, ще се уточнят, след като станат ясни резултатите от кампанията.

Допълнително веригата ще разиграе и томбола с кратък куиз за Самуиловата крепост, като наградите са 50 семейни пропуска за посещение на крепостта с екскурзовод, както и комплект сувенири от обекта с уникален дизайн. Повече информация клиентите ще открият на официалния сайт на веригата www.billa.bg.

„Ние обичаме България“ е дългосрочна инициатива на BILLA България, която стартира през 2016 г. и успява да обедини хиляди българи в помощ на някои от най-емблематичните български исторически обекти. През годините кампанията подкрепи Паметника на свободата на връх Шипка, Националния историко-археологически резерват „Мадара“ и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ Партньори на кампанията тази година са Министерството на културата и Община Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай