Сървайвър в теснолинейката. Какво става в Родопите

Линията побеля в участъка от Велинград до Добринище

Сървайвър в теснолинейката. Какво става в Родопите | StandartNews.com

Снегът в Родопите и Рила затрудни и влаковете по теснолинейката Септември-Добринище. Снощи вечерните влакове "Рила" и "Места" по теснолинейката септември-Добринище попаднаха в капана на падналите снегове в Рило-Родопската част в Пазарджишко. Движението остава затруднено и днес.

Работи се по разчистването на трасето, съобщиха от интернет страницата на „Родопската теснолинейка".

След като вчера заваля обилен сняг във високите части, линията побеля в участъка от Велинград до Добринище. Обичайно, на много места по релсите паднаха дървета, камъни, провиснаха и клони.

Бригадите по поддръжка на железния път светкавично се задействаха и особено в помощ на първия закъсал сериозно влак - вечерният от Септември за Добринище. Той попадна в капана на зимата в най-тежкия участък "Осморката" от спирка Св. Петка до гара Аврамово. С помощта на работниците, макар и със закъснение, влакът достигна гара Аврамово малко преди 22:00 ч. и продължи надолу за Добринище.

От другата страна на най-високата гара Аврамово беше късният влак Добринище - Септември. Неговите премеждия започнаха в района на "Шестиците" между спирка Черна Места и гара Аврамово.

След като бе изпратена помощ от Национална компания "Железопътна инфраструктура", падналите дървета бяха почистени и влакът изкачи Аврамово, за да чака насрещния, чийто път прокарваха в Осморката. Линията беше под снега. Изключителен професионализъм от страна на машинистите, които не оставиха влака, въпреки всички предпоставки за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Gologan
преди 4 месеца

Кога най после ще се ремонтира релсовия път, кога ще има нови локомотиви и вагони, има ли останали парни локомотиви и вагони от старо време да се реставрира ретро влак?

Откажи