Радев на крака при ортак на Цв. Василев

Посети завода на Гебрев в Трявна

Радев на крака при ортак на Цв. Василев | StandartNews.com

Странно място избра президентът Румен Радев, за да огласи поредните си критики към управлението. Държавният глава отиде на крака при ортака на банкера-беглец Цветан Василев – оръжейния търговец Емилиян Гебрев.  Посети завода му «Емко» в Трявна. Липсват убедителни и навременни социални и икономически мерки и тяхната липса води до обезверяване на хората,  обяви Радев само часове след като Фондът на фондовете огласи нови 3 линии за подкрепа на бизнеса. Вчера кабинетът даве възможност и безработните да могат да теглят безлихвени заеми, обяви помощи за майките, а днес Фондът на фондовете отпусна до 50 000 лв. кредити за малките фирми.

Наред с критиките си президентът благодари на предприятието на Гебрев, който чрез Цветан Ваилев се опита да завземе Дунарит, за това че го е поканило.

"Благодаря на ръководството на предприятието от отбранителната индустрия, което ми позволи да го посетя. То е важен елемент от националната сигурност. Важното е, че в условията на тежка икономическа и финансова криза, тук производството продължава и има сключени договори за готовата продукция. Плащанията по тези договори могат да бъдат важна част за преодоляването на кризата. За мен е важна съдбата на българските работници. Тук работят 630 души, които за една малка община като Трявна, ако останат без работа - то това е равно на социална катастрофа", каза Румен Радев. И подчерта, че не дели българите на хората, които са в частния сектори и в държавния сектор.

Гебрев и ортака му Василев, който се укрива от българското правосъдие в Сърбия, бяха замесени и в  шпионската афера, в която лъснаха връзките на рублофилите Николай Малинов и руският ген. Леонид Решетников, както и руският олигарх Константин Малофеев. Последните двама получиха забрана за влизане в България, а Малинов бе обвинен за шпионаж.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай