Петър Стоянович получи почетен знак "Посланик на библиотеките"

Петър Стоянович получи почетен знак "Посланик на библиотеките" | StandartNews.com

София. Министърът на културата д-р Петър Стоянович получи почетен знак „Посланик на библиотеките". Отличието му бе официално връчено от председателя на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) г-жа Снежана Янева.

Министърът на културата д-р Петър Стоянович благодари за отличието и отбеляза, че с удоволствие е приел отправената покана от ръководството на Българската библиотечно-информационна асоциация да стане "Посланик на българските библиотеки", тъй като изключително високо цени тази инициатива, която има благородната цел да поддържа и създава условия за модерно развитие на библиотеките ни и да изгражда трайни навици за четене у младите хора.

Д-р Петър Стоянович подчерта, че Министерството на културата ще продължи да полага усилия и да изпълнява отговорностите си, свързани с развитието и утвърждаването на българските библиотеки като съвременни информационни центрове. Той изрази и надежда, че традиционно доброто партньорство между Българската библиотечно-информационна асоциация и Министерството на културата в името на книгата ще продължи да се развива и за в бъдеще.

На срещата на министъра на културата д-р Петър Стоянович с председателя на Българската библиотечно-информационна асоциация Снежана Янева присъстваха и Спаска Тарандова, член на Управителния съвет на ББИА, както и зам.-министърът на културата Васил Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай