Обрат по делото за разменените бебета

Какво реши Софийската районна прокуратура

Обрат по делото за разменените бебета | StandartNews.com

Досъдебното производство за разменените бебета е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни, производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата до Нова. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.  

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетеля, сред които - майките на разменените бебета , акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза. Отправено е запитване до болницата, относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Към делото са приложени и справки от Столична регионална здравна инспекция  и от Столична община дирекция "Здравеопазване". От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болница, се казва в съобщение на Прокуратурата.

В единственото си интервю майката заяви пред Нова, че при изписването набързо са й били пъхнати документите от служители на болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай