Нови ледени дни. Проф. Георги Рачев видя истинската зима

Направи прогноза, която смрази всички

Нови ледени дни. Проф. Георги Рачев видя истинската зима | StandartNews.com

Нови ледени дни идват след краткото затопляне на времето, което ще усетим от утре до събота.

 

След затоплянето в средата на седмицата в събота вечерта и в неделя сутринта предстоят ледени дни, съобщи топ климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ.

Ще последват дни с температури до минус 10 градуса и валежи от дъжд, които ще преминат в сняг.

Преди това в четвъртък и петък в Югоизточна България температурите ще се вдигнат до 15 градуса. В събота и неделя обаче ще натрупа силен сняг в планините, каза още климатологът.

По Южното Черноморие в петък се очакват пък 16 градуса, подходящи за разходки по плажа. На Северното също ще е топло за средата на зимата.

Във Велико Търново предстои снеговалеж, но няма да се наблюдават отрицателни температури. В неделя идва истинското зимно време.

В Северна България е по-топло, отколкото в Южна, коментира още Георги Рачев. Тази аномалия според него често се случва по това време на годината и има връзка с предстоящото нахлуване на студен въздух в страната.

Студът, който ще нахлуе в неделя, ще е много кратък и няма да трае повече от два-три дни, прогнозира още той. По-студеният въздух, който ще причини това застудяване, вече се е установил над Западна Европа. 

В планините ще натрупа сериозен сняг, но по ниските части в Южна България валежите ще са предимно от дъжд.

Максималните температури ще са от порядъка на 0 до 1 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи