Събота,

Митрополит Антоний: Обединихме се в изпитанието

От: Рачо Рачев -
Митрополит Антоний: Обединихме се в изпитанието
A
A
A

Показахме, че можем да се обединим в такива трудни моменти на изпитания, похвали миряните Западно- и средноевропейският митрополит Антоний в интервю за бТВ.

"Всяко правило си има изключения, но имайте предвид, че тази ситуация е много трудно да се овладее на 100%. Българската православна църква редовно призовава да се изпълняват указанията на оперативния щаб. Моят призив е всеки за себе си да следва указанията и да не се оглежда много, много в другия, защото отговорността е лична", подчерта митрополитът той.

Хората се вслушаха в призивите и на щаба, и на БПЦ. До момента православните българи спазват стриктно мерките. Искам да ги поздравя. Въпреки критиките на някои слоеве от обществото, българските православни християни доказаха, че са отговорни хора, коментира той. Подчерта, че БПЦ е благодарна на правителството заради високото му отношение към църквата и за това, че само в България храмовете не са били затворени за Великден.

Този Великден беше много личен, може би за всеки един. Видяхме полупразен храма. Може би Бог понякога допуска тишината, за да го усетим по-близо до себе си, заяви митрополит Антоний.

Той пожела на българите възкръсналият Спасител да благослови домовете им и да им даде повече сили, вяра, надежда и любов, за да можем с общи усилия да преживеем това изпитание.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички