Красимир Цонов: Спортуващите хора са мисията на "Спорт Депо"

Красимир Цонов: Спортуващите хора са мисията на "Спорт Депо" | StandartNews.com

Красимир Цонов е изпълнителен директор на най-голямата верига спортни магазини в България "Спорт Депо". Пред "Стандарт" той разказа за плановете на управляванета от него компания и развитието на бизнеса със спортни стоки.

- Г-н Цонов, в изминалите няколко седмици има доста информация в медиите за "Футболните", ако мога така да ги нарека, активности на "Спорт Депо". Първо - представихте новите екипи на ЦСКА, няколко дни след това и договора с "Ботев" (Пловдив). Наскоро подписахте договор и с "Левски". Защо решихте да препотвърдите договора с ЦСКА при положение, че клубът ще играе предстоящия сезон във В група?

- "Спорт Депо" е на пазара на спортните стоки повече от 17 години и ние ясно осъзнаваме, че наша основна мисия е да се обърнем към спорта и да сме близо до него, а не само към търговската страна на нещата. Вие виждате, че ЦСКА получи напълно безплатно екипировка и то за немалка стойност. Ние решихме да покажем лоялност към ЦСКА, а чрез тях и към българския спорт, който всички виждаме, че се нуждае от подкрепа. Най-вече финансова. Договорите ни с "Ботев" (Пловдив) и "Левски" е едно логично продължение на желанието ни да работим активно във футбола и показва, че очевидно има какво да предложим. Целта ни е да предложим на всички футболни фенове да имат възможност от едно място да могат да закупят фен екипировка на любимите си отбори. Освен фен екипировка на ЦСКА, "Левски", "Ботев", а съвсем скоро и на други отбори, в магазините на "Спорт Депо" феновете могат да намерят и официалните екипи на отбори като "Реал" (Мадрид), "Манчестър Юнайтед", "Ювентус", "Байерн", "Барселона" и др.

- Само футболът като най-комерсиален спорт ли попада във вашите планове и полезрение за момента?

- От 4 години подпомагаме Българската федерация по гимнастика, която няма как да се нарече комерсиална. В момента

планираме спонсориране на състезания по маратон

и бягане. През годините сме били спонсори и партньори на много различни спортни инициативи. Нашата концепция е да подкрепяме спортуващите хора. Нещо повече, "Спорт Депо" като най-голямата верига за спортни стоки в България има амбицията и възможностите да създаде потребност у тези, които не спортуват.

- Има ли нещо, което различава фирма "Спорт Депо" от другите фирми, които продават спортни стоки в България?

- Има две основни неща, които ни различават. Първото е, че "Спорт Депо" е единствената изцяло българска компания от големите мултибранд вериги за спортни стоки, които оперират на нашия пазар. И като местна фирма се стараем да предложим асортимент, обслужване и обстановка за пазаруване, които да допадат на българина, да отговарят на потребностите на нашите клиенти.
През годините успяхме да се развием и да се наложим на пазара, разширихме значително магазинната си мрежа, направихме големи инвестиции, разработихме система за онлайн продажби, развихме логистиката и инвестирахме в нови програмни продукти.

Създадохме над 260 сигурни работни места

Можем да се похвалим с това, че имаме много стабилен екип от хора, които дестки години работят в компанията.
Второто е свързано с предлаганите стоки. "Спорт Депо" е магазинът, който предлага най-голям избор от маркови спортни стоки. Практически за всеки спорт ние предлагаме избор от поне по две световни марки, по-голямата част от които са директен внос, а цените на които ги предлагаме са възможно най-ниските за нашия пазар, доста по-ниски от европейските.

- Има ли нещо ново, с което ще изненадате клиентите си през тази година?

- Тази година добавихме няколко много интересни марки към нашето портфолио. Това са най-голямата бразилска марка за джапанки Havaianas, както и една от най-известните и качественни марки за градски раници Dakine. Извън продуктовата ни политика съвсем скоро стартирахме мобилна версия на нашия уеб сайт за електронна търговия, който смея да твърдя е най-богатият с продукти спортен сайт в българия. През 2014 година

страницата бе посетена над 5 700 000 пъти

а от началото на 2015-а до момента влизанията в сайта вече са над 4 600 000, което показва един много голям ръст. Нашите клиенти вече ще могат да разглеждат и да поръчат стоки много удобно и през мобилните си телефони и през таблетите си.
Също така през тази година стартирахме и програмата за удължена 36-месечна гаранция на фитнес уредите, които предлагаме. Сервизната мрежа, която сме изградили, позволява да доставяме и сервизираме уреди във всяка точка на страната - нещо, което нито един друг продавач на фитнес уреди в България не предлага на клиентите си.

- Ще разширявате ли магазинната мрежа на "Спорт Депо"?

- Магазинната мрежа е нещо живо и ние постоянно откриваме нови магазини, понякога когато или търговските условия не са добри, или когато магазинът не показва резултатите, които сме очаквали, разбира се, и затваряме магазини. Засега до края на годината сме планирали отварянето на голям магазин в Сити Център София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай