Компенсират щетите от градушката в Новозагорско и Карловско

Представители на земеделските служби започват още днес оглед и описване на пораженията от вчерашните опустошителни градушки в Карловско и Казанлъшко.

Компенсират щетите от градушката в Новозагорско и Карловско | StandartNews.com

Представители на земеделските служби започват още днес оглед и описване на поражениятае от вчерашните опустошителни градуушки в Карловско и Казанлъшко. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева в двете области - Пловдив и Сливен, са сформирани комисии за оценка на конкритните щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загора.  Целта на тези експресни обследвания е в най-кратки срокове да бъдат изплатени обезщетенияна земеделските стопани.  За улеснение на засегнатите стопани те ще подават заявления за обезщетение до кмета на населеното място, а не до облстните земеделски служби. 
От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на карловското село Каравелово и в района на Нова Загора вчера не са извършвани противоградови действия, тъй като те били извън защитаваната територия. Освен това по принцип над населени места не се изстрелвали противоградови ракети.
  До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт -"Тъжа" в Старозгорска област. Тя щяла да разпръсва градоносните облаци точно в Казанлъшко и Карловско.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай