Коли на СОБТ в готовност за атака в Лясковец

Коли на СОБТ в готовност за атака в Лясковец | StandartNews.com

Лясковец. Два джипа на Специализирания отряд с борба с тероризма (СОБТ) навлязоха в отцепения район на град Лясковец, готови да атакуват къщата, в която се е барикадирал психично болен мъж.

 

По-късно снайепирсти бяха разположени около сградата, в която живее стрелецът, като се търси видимост към прозорците на сградата от няколко места. Прозорците са обплепени с алуминиево фолио, и не се вижда нищо вътре.

 

Барикадиралият се вътре Петко Петков е бил на първия етаж, а на втория етаж е имало друго семейство. Семейството е прехвърлено от полицаи на третия етаж на къщата, но към момента няма възможност да бъде изведено от там.

 

Отцепен е целият периметър около 500 м около къщата, включително и две училища.

 

Ранените полицаи са стабилизирани, казаха от търновската болница. Акцията е започнала точно в 6 часа сутринта по предварителен сигнал, че мъжът е заплашил с убийство деца и съседи.

 

Петко Петков пускал постоянни жалби към кмета на Лясковец Ивелина Гецова. Той се жалвал ежеседмично от всичко, а последнта му била за ограда, която разделя училището от неговия имот и той е искал тя да бъде ремонтирана.

 

Кметицата каза, че мъжът има 1 ловна пушка, която е била законно притежавана преди време, но към момента на екшъна разрешителното му за ловец най-вероятно е било изтекло.

 

Пред къщата освен полицаи има и психолози, които преговарят с Петков, той да с предаде. Спряно е електричеството и газта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай