Хотелите ще ни говорят чрез емотикони

Туристическият бранш по морето не е оптимист за летния сезон

Хотелите ще ни говорят чрез емотикони | StandartNews.com

Хотелите ще ни говорят чрез емотикони. Макар да не е оптимист за летния сезон, браншът вече се готви да посреща туристи, след като министър Николина Ангелкова обяви старт на активните резервации от 1 юли. Още от 13 май, след края на извънредното положение  заради коронавируса, вътрешният туризъм у нас е разрешен.

ВИЖ ОЩЕ: Ето с кои екстри в хотелите се разделяме завинаги

Емотиконите ще напомнят на гостите на хотела да носят маски. Вътре в стаите пък – да си мият ръцете.

ВИЖ ОЩЕ: Стъклени клетки на плажа

"Аз самата съм започнала да съставям стандарт, по който ще се почиства хотелската стая, по който ще се придвижват гостите в самия хотел. Ще има емотикони, които ще напомнят през цялото време на госта,че трябва да е с маска вътре в самите пространства на хотела. Ще му напомняме в самата стая, отново със стикери, как трябва да се дезинфектира, да обръща внимание, ако трябва. Самата аз съм решила така, да поставя дезинфектанти във всяка стая, с напомнящи стикери на онези елементи в стаята, които биха могли да задържат вируса за по-дълго време", обясни за Нова тв Диана Колчева, председател на Клуба на хотелиера в "Слънчев бряг".

ВИЖ ОЩЕ:Плажовете готови на 1 юни

В същото време туристическият бранш по морето не е оптимист за летния сезон. Една част от хотелиерите са решили да не отварят, други очакват подобряване на обстановката. Всички обаче към момента са категорични, че искат точни и ясни правила, по които да гарантират безопасността на летовниците.

Засилени мерки за дезинфекция обсъжда ръководството на Акционерното дружество "Слънчев бряг". Ще се дезинфекцират улици, общи пространства и зелени площи. Засилени мерки за сигурност и контрол ще се оказват и на 9-те КПП-та в комплекса, обясни Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай