Петък,

Кампанията "Ние обичаме България" подкрепя Самуиловата крепост

От: Редактори -
Кампанията "Ние обичаме България" подкрепя Самуиловата крепост
A
A
A

BILLA България ще стартира четвъртото издание на националната кампания „Ние обичаме България“ през 2020 г.

Проектът ще е продължение на дългосрочната национална инициатива, която цели подсигуряването на финансова помощ за едни от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България.

През тази година благотворителната акция на търговската верига ще подкрепи Самуиловата крепост, която и до ден днешен е един от най-големите символи на Първото българско царство. Кампанията „Ние обичаме България“ 2020 ще се проведе през февруари 2020 г.

„Ние обичаме България“ е наша дългосрочна социално отговорна кампания с национален мащаб, с която BILLA много се гордее. През годините инициативата вдъхнови хиляди хора да застанат зад една толкова значима кауза. Вярваме, че тази година отново ще успеем да обединим българите около грижата и опазването на културно-историческото наследство на страната и да им напомним, че имат много поводи да се гордеят с историята си“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Проектът „Ние обичаме България“ стартира по идея на BILLA България през 2016 г. и постигна забележителни резултати. От началото на кампанията досега BILLA успя да привлече хиляди българи към инициативата, с подкрепата на които подпомогна някои от най-емблематичните български исторически обекти.

Благодарение на „Ние обичаме България“ през 2016 г. BILLA дари над 66 000 лв. за реставрацията на бронзовия лъв на Паметника на свободата на връх Шипка. Второто издание на кампанията успя да събере над 96 000 лв., които бяха дарени на Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където се намира Мадарският конник. Обектът вече е с модернизиран информационен център и е оборудван с редица нови придобивки. Фокусът на третата кампанията “Ние обичаме България” бе върху Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ Събраната сума в рамките на инициативата от над 78 000 лв. бе използвана за реставрацията на художественото платно и почистването и възстановяването на предметния план в зала „Панорама“ на художествения музей.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички