Къде отиде Кирил Петков за 3 март

Само заедно и с непрекъснати усилия можем да имаме една свободна и просперираща България, заяви той

Къде отиде Кирил Петков за 3 март | StandartNews.com

Честит празник, свободни българи!

Това написа във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков по повод Националния ни празник 3 март. Бившият премиер и семейството му са в Корал за празника.

Ето какво гласи поста на Петков:

Васил Левски, Христо Ботев, българите загинали в Априлското въстание, опълченците на Шипка и хилядите знайни и незнайни български воини, които са бленували да бъдат свободни и са дали живота си за свободата на България.

Мечтата е свободни “да бъдем равни на другите европейски народи". Те не са чакали някой друг да ги освободи, те са се борили и са знаели, че от тях зависи и накрая са дали за този идеал най-ценното – живота си. Без тяхната лична саможертва тази дата не би била празник днес. Поклон и пред загиналите войници от Русия и другите държави, които са проляли кръв за свободата ни. Поклон пред паметта им!

Делото на тези български герои направи България свободна, но заветът им е никога да не спираме да се борим за свободата си.

Днес да бъдем свободни изисква далеч по-малки и не толкова героични действия, но трябва да продължим да носим отговорността, че свободата зависи от всеки един от нас.

Днес да сме свободни означава да не допускаме зависимости, които да ни карат да правим дела, в които не вярваме, да не допускаме беззаконие, което ни ограбва от чувството за справедливост, да не допускаме кражби и корупция, да не допускаме ограбване на българската природа, да не допускаме манипулации от фалшиви медии.

Всички ние трябва да осъзнаем, че колективната ни свобода зависи от това колко всеки от нас е критичен към собствената си свобода и още по-важно: какви дела е готов лично да направи в собственото си ежедневие, за да бъде по-свободен.

Само заедно и с непрекъснати усилия можем да имаме една свободна и просперираща България.

Този пост го пиша от Корал, едно кътче от България, което е свободно от корупция заради нещо, което се случи тази година - малък символ, че не трябва да спираме да се борим и мечтаем всеки ден, всеки един от нас!

Честит празник!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи