Ибрямов: Търговище е във виолетова зона. Какво правим?

Депутатът от ДПС с обръщение към премиера и здравния министър

Ибрямов: Търговище е във виолетова зона. Какво правим? | StandartNews.com

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов отправи апел към властите във връзка с драматичното нарастване на заразата от делта вируса в Търговище. Ето какво написа той във Фейсбук.

"Търговище е във #виолетовата зона на зараза. Господин премиер, г-н министър на здравеопазването, какво правим?

Преди една седмица отправих питане към служебния министър-председател, на другия ден, заедно със здравния министър изтичаха при президента да представят кризисен план за справяне с четвъртата вълна на #ковид кризата. И въпреки това НИЩО. Не виждам да има заседание на #кризисния областен щаб в #Търговище и затова питам, КАКВО ПРАВИМ?

Капацитетът на леглата в болниците се запълва, медицинския персонал е недостатъчен. Питам, защо не се предприеха действия за мобилна ваксинация на населението?През цялата предизборна кампания не спрях да убеждавам хората да се ваксинират, много от тях отговаряха, че ако дойде екип на място, ще се ваксинират.

Призовавам министър Кацаров да посети в Търговище и да предприеме действия за ограничаване на разпространението на вируса. Призовавам областния управител също да предприеме спешни мерки срещу разпространението.??И отправям #молба към хората от Търговище, моля ви ваксинирайте се и спазвайте ограничителните мерки.

За ваше, за наше #добро е, за доброто на родителите ни, за доброто на #децата ни, за да сме #здрави."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай