Голяма промяна в София. Хиляди ръкопляскат

Пускат нов трамвай

Голяма промяна в София. Хиляди ръкопляскат | StandartNews.com

Голяма промяна настъпва в София. Нов трамвай ще облекчи живота на хиляди столичани. Линия 15 ще свързва кварталите „Бъкстон” и „Хладилника”. Предложението е на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, подкрепен от общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов.

Новото трасе ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10, които, заради добрата си скорост и честите интервали, привличат все повече пътници.

“Трамвайният коридор на бул. „Цар Борис III” е доказано най-бързата връзка с центъра за всички квартали по протежението му, а в началото на годината, времето за пътуване беше намалено с около 30%, с което успяхме да привлечем още пътници.

Затова предлагаме нова линия 15, с която целим да намалим интервалите, да подобрим комфорта на пътниците, и да осигурим нови директни връзки за гражданите", обясни зам.-кметът инж. Павлов.

Вносителите на доклада подчертават, че по данни от електронната система, трамваи 10 и 18 също са запълнени, тъй като осигуряват връзка за жителите на кварталите "Лозенец“, "Хладилника“ и "Кръстова вада“ с центъра и обслужват натоварената улица “Граф Игнатиев".

“С трамвайна линия 15 обединяваме два от трите най-натоварени трамвайни коридора в целия град и възстановяваме липсващата директна връзка между бул. "Цар Борис III" и ул. "Граф Игнатиев", която исторически винаги е била търсена, но беше прекъсната преди десетина години", заяви Борис Бонев.

“Това е поредната мярка за подобряване на транспортната свързаност на София. Работим за да направим пътуването в града максимално бързо за гражданите, за да бъде градският транспорт все по-удобен за пътниците", добави той.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. "Цар Борис III".

Това е поредната мярка, която реализираме в последните месеци. Продължаваме да работим, за да направим градския транспорт истинска алтернатива на личните автомобили. Нашата дългосрочна цел е трафикът в града да се успокои и въздухът да бъде по-чист“, завърши инж. Павлов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Икран
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи
Чочо
преди 3 седмици

Що за плоска медия, само заглавието ме отблъсна от коментара в заглавието, първосигнално драскачи...

Откажи
Румяна
преди 3 седмици

Да, ама четворката трябва да отиде да помага на 11, защото върху метрото на Овча купел строят нов Лозенец (или Факултета, което е същото) и нови хиляди заблудени инвеститори ще кацнат в средата на нищото и няма да има с какво да се придвижват.

Откажи