Бунт на морето! Центърът на Варна блокиран

Заради новите ограничения срещу пандемията

Бунт на морето! Центърът на Варна блокиран | StandartNews.com

Хиляди ресторантьори и заети в бранша излязоха днес на многолюдно протестно шествие във Варна, което премина по големите булеварди в морска столица и блокира за час центъра на града. Към тях се присъединиха и техни колеги от Добрич.

Напрежението идва от предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за затягане на COVID мерките в страната

Кацаров се ангажира, че всяко едно от предложенията на Кунчев ще бъде обсъдено и ако има основание приложено.

Протестът тръгна от входа на Морската градина и премина през целия център, като с аплодисменти бяха уважени всички заведения, които също в знак на протест бяха затворени. Тези, които работеха бяха приканени с апела "Елате с нас, протестът е за вас".

Исканията на бранша са да няма мерки. Нова вълна от безработица - от това се опасяват работещите в сектора, които са над половин милион души.

"Дали сме нашите искания още преди дни в здравното министерство. Ако трябва да спазват плана за справяне с пандемията, би трябвало в момента, в който се въведат рестрикции и ограничения, да се стартират икономически мерки.

Да, ама не! Ние почти цяла година работим на 50% капацитет. Как се работи така с увеличени разходи? Знаем колко се вдигнаха разходите", заяви Емил Коларов от Сдруженията на заведенията пред NOVA.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай