С физически или виртуални пари трябва да стартират първокласниците

Карта или пари в кеш

С физически или виртуални пари трябва да стартират първокласниците | StandartNews.com

„Родителите знаят какви разходи и нужди има детето. Съветът ми е да се дава малко отгоре“, каза инвестиционният директор във фонд за дялови инвестиции Наталия Тодорова в предаването „Тази неделя“.

„Джобните обикновено стартират с началото на училищния живот. Тогава то е готово, може да борави с пари, може да смята. Банкови карти за деца се предлагат от много банки. Съветът ми към родителите е да започнат при най-малките с физически пари“, добави тя.

Според нея по този начин е много по-лесно да се разпределят по дни средствата както и колко ще можем да заделим като спестявания.

„Ние не трябва да пропускаме този разговор за парите, за да можем да му обясним израза – нямаме пари. Това не означава, че нямаме пари в портфейла. Трябва да направим едно разграничение при най-малките между нужди и желания“, обясни Тодорова.

„Магазинът е прекрасен инструмент за финансова грамотност. Там детето осмисля уроците през разходите. Виждайки ни как пазаруваме, потребителските ни навици, начинът по който ние разпределяме семейния бюджет, се създава модел на детето“, каза тя.

Според нея касичката може да се въведе в много ранна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай