Психолози поеха момчето с шокиращия клип

Те ще работят и с момчето, с неговите връстници

Психолози поеха момчето с шокиращия клип | StandartNews.com

Министерство на образованието и науката ще осигури допълнителни психолози след агресията към момче със специални образователни потребности в Перник, предаде БНТ.

Мобилна група от психолози към МОН заедно с представител на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование ще окажат помощ на място с детето, станало обект на агресия. Те ще работят и с всички останали ученици свидетели и участници в недопустимия случай. Психолозите ще останат на място колкото време е необходимо.

Припомняме, че цяла България се шокира от клип разпространен в социалните мрежи. На него се вижда как момиче удря шамари на момче със специални образователни потребности, а друго момиче се смее през цялото време.

От министерството започват и цялостна проверка, за да се провери взети ли са всички мерки за превенция на подобни ситуации, имало ли е други сигнали и нередности, за които не са били уведомени в Регионалното управление на образованието и какви действия се планират в бъдеще.

При нужда Министерството на образованието ще съдейства с психологическа подкрепа и за семейството на детето, станало жертва на агресия, както и с подкрепа за повишаване на квалификацията на преподавателите за реакция в подобни ситуации.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай