Сряда,

Няма да удължават грипната ваканция за учениците

От: Рачо Рачев -
145
Няма да удължават грипната ваканция за учениците
A
A
A

Към момента в Националния оперативен щаб няма данни, които да налагат удължаване на грипната ваканция. Това обяви ръководителят на щаба професор Венцислав Мутафчийски и уточни, че темата ще се обсъди отново.

Националната грипна епидемия е обявена до сряда - 11 март. Проф. Мутафчийски отново обясни процедурата за контакт с личните лекари при съмнение за заразяване:

„Когато имаме пациент, който си стои вкъщи, всъщност той още не е пациент или със слабо изразена симптоматика. Той не отива при своето джипи. Той се обажда по телефона на джипито. Джипито може да приеме обаждането без скафандър. Така че джипитата няма да бъдат оставени на произвола на съдбата. Акцентът е това, че който почувства такива оплаквания се обажда на джипи то си по телефона. Той не отива, за да застраши останалите пациенти на джипито“.

Венцислав Мутафчийски каза, че министерството на здравеопазването ще изкупи от български производител 40 хиляди защитни маски с поръчка да се произведат още количества в следващите месеци.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com