Понеделник,

Намаляват часовете на учениците от 13 до 16 април

От: Рачо Рачев -
798
Намаляват часовете на учениците от 13 до 16 април
A
A
A

Между 2 и 4 часа дневно ще бъдат ангажирани учениците по време на облекчения режим на дистанционно обучение в периода от 13 до 16 април.

Теми с великденска насоченост, интересни факти и видео материали по отделните учебни предмети, консултации с учители, педагогически съветници и психолози, припомняне на хигиенните мерки против разпространението на Covid-19.

С това основно ще бъдат ангажирани учениците от понеделник до четвъртък идната седмица.

Основната цел в този период обаче е учениците да останат вкъщи. "Нещата са по-скоро, не толкова за наваксване на пропуснатото, колкото за преодоляване на опасности, които биха се случили, ако децата са свободни и тръгнат да се разхождат", коментира председателят на УС на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119 училище в София Диян Стаматов.

По време на облекчения период на дистанционния период на обучение няма да се пишат оценки и няма да се преподават нови знания.

От понеделник до четвъртък учебните заведения ще имат различно количество учебен материал за наваксване. "При някои от тях, най-вероятно има сериозно изоставане. В столицата не е така, пропускът не е толкова съществен", посочи Диян Стаматов.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички