Полицията в Пазараджик разкри жестоко убийство

Полицията в Пазараджик разкри жестоко убийство | StandartNews.com

Пазарджишки криминалисти разкриха тежко криминално престъпление. Задържани са трима мъже, съпричастни към деянието. На един от тях е най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на близо двумесечна усърдна работа на служителите от РУ-Пазарджик под наблюдението на Окръжната прокуратура е разкрито престъплението. Подробности около проведеното разследване съобщиха на брифинг в ОДМВР - Пазарджик главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, административният ръководител на Пазарджишката окръжна прокуратура Васил Малинов и директорът на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев.

На 9 декември в РУ - Пазарджик постъпил сигнал от 39-годишна жителка на пазарджишкото село Братаница. Тя съобщила, че няколко дни по-рано 45-годишният й съпруг излязъл от къщи с трите им деца и впоследствие е изчезнал. Мъжът бил първоначално обявен за местно, а по-късно и за общодържавно издирване. За изясняване на случилото се бил сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай, полицейски и младши полицейски инспектори, експерти. Незабавно е уведомена Окръжна прокуратура - Пазарджик.

В хода на проведеното разследване било изяснено, че на 6 декември издирваният мъж бил засечен да събира царевица от нива в землището на съседното село Ляхово. На мястото пристигнали собственикът на земеделската земя В.С. /27 г./ и неговият работник Г.Н. /34г./, жители на село Братаница. Според събраните данни, двамата нанесли побой на 45-годишния мъж и го отвели със себе си.

С помощта на инспектор от „Детска педагогическа стая" и психолог разследващият екип разпитал пред съдия от Районен съд - Пазарджик трите деца, присъствали на случилото се. Проведени са поредица от процесуални действия - претърсвания и изземвания от стопански постройки и жилища, собственост на побойниците, но от бащата нямало и следа.

Активната работа на криминалистите под наблюдението на прокурор продължила. Не след дълго те получили информация, че, малко след изчезването си, мъжът бил засечен в база, помещаваща се в бившия стопански двор на близко село, собственост на И.Н. /29 г./ от село Ветрен дол. Според събраните данни, потърпевшият бил държан от И.Н. в метална клетка на гълъбарник и там също бил подложен на побой. След това стопанинът на базата качил в микробус „Мерцедес" пребития мъж и го отвел в неизвестна посока. На стопанския двор и на возилото е извършен щателен оглед, иззети са веществени доказателства, имащи отношение към случилото се. И.Н. е бил подложен на полиграфско изследване от служители на Института по психология на МВР. Установено е, че побойниците от село Братаница и И.Н. от село Ветрен дол се познават добре, а освен това и тримата познават издирвания.

Органите на реда получили информация къде по всяка вероятност е изхвърлено тялото на изчезналия мъж. Вчера са извършени процесуални действия в района на напоителен канал „Алеко Потока", преминаващ през землището на село Братаница. Жертвата била открита до една от металните клапи. При първоначалния оглед било установено, че по тялото има следи от насилие. Предстои извършването на обстойна съдебно-медицинска експертиза.

В хода на разследването за срок от 24 часа е задържан И.Н. от село Ветрен дол. По искане на Окръжна прокуратура - Пазарджик му е наложена и най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". За срок от 24 часа в ареста на РУ - Пазарджик са задържани В.С. и Г.Н. от село Братаница. На мъжете е повдигнато обвинение за убийство в съучастие.
Главен комисар Георги Костов даде висока оценка за работата на криминалистите от РУ - Пазарджик за разкриване на тежкото престъпление. Той благодари и на прокуратурата за ефективното взаимодействие с полицейските органи при провеждане на цялото разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай