БНТ: Стрелбата е в офиса на Алексей Петров

БНТ: Стрелбата е в офиса на Алексей Петров | StandartNews.com

Стрелбата в центъра на София е била в офиса на Алексей Петров. Това съобщи БНТ. И уточни, че малко преди 18 часа в МВР е постъпил сигнал за изстрелите.

"Към 17.45 часа, на тел. 112 е постъпил сигнал за възникнал инцидент на столичния бул. „Черни връх", при който са се чули изстрели", съобщават от пресцентъра на МВР. И уточняват, че трима души са ранени и закарани в болница с рани в краката.

Криминалисти са пристигнали на мястото. Движението на моторни превозни средства в района е затруднено.

Източници на "Хоризонт" от МВР обаче категорично опровергаха информацията, че пострадалите са работили за Алексей Петров. Двама мъже са познати на полицията с различни видове леки престъпления.

От МВР издирват автомобила, от който е стреляно. При стрелбата пострадалите са били на улицата а не в офис, както се твърдеше първоначално.

Има две простреляни лица- под областта на краката. Няма опасност за техния живот. Настанени са в болница. Това съобщи пред Нова тв Младен Маринов, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Източник: Канал 3

"Има насоки по разследването на атентата, но те трябва да се превърнат в доказателства". Това заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров по-рано днес по време на поредното заседанието по делото срещу него за организиране на престъпна група за рекет и изнудване.

Петров обвини бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов, че е скалъпил делото срещу него, а краят по думите му е предизвестен. Освен прокурор Костов, Петров обвини в репресия и участниците в "Яневагейт". 

"Каките" бяха мощен инструмент за репресия срещу мен". Това каза пред журналисти Алексей Петров преди заседанието на делото "Октопод" в спецсъда. Бившият съветник в ДАНС отказа да коментира скандала със записите, защото е предубеден.

Именно Румяна Ченалова беше съдийката, която гледаше делото срещу Петров в Софийския градски съд (СГС) преди то да бъде прекратено и прехвърлено в спецсъда.

Днес Петров обвини бившият шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов, че е скалъпил делото срещу него.

По думите на Петров делото „Октопод" отдавна е приключило, а в момента в спецсъда само „изясняваме отношенията с починалия Петракиев". Това дело е с предизвестен край, убеден е Петров.

Както е известно, преди няколко седмици основният свидетел по делото почина в катастрофа, а друг се замеси в скандал с брадви в родното си село.

Очаквайте подробности!

Алексей Петров и атентатите

Алексей Петров завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 г. в силите за сигурност. и в силите за антитероризъм до началото на 1990-а.  На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него, като Петров е ранен на излизане от офиса в басейн "Спартак"

През 2009 г. е обявен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС. На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод", занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г. През февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по т. нар. „Голям Октопод". Четири години след провеждането на операцията, прокуратурата не успява да събере необходимите доказателства, така че да бъдат повдигнати обвинения и делото да влезе в съда.

На 29 Октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай